Ali Koç
Diyanet-Sen’in Geleceği Nasıl Şekillenecek!..
Diyanet-Sen’in Geleceği Nasıl Şekillenecek!..
Kurucu genel başkanımız Ahmet Yıldız’la başlayarak, Mehmet Bayraktutar ile mücadele ederken doğrudan tanıklık ettiğimiz, İnandırmak için gerçekten inanmak, gerçek bir iletişim ustalığı, eylem ve söylem birliği, değişim, yeniliğin hayati yönlerini görmek, belirsizlikleri aşabilmek için sarsılmaz bir özgüven aynı zamanda bu özgüvenin herkes için olduğu konusunda ikna etme, herkesin kendisini en değerli hissettiği bir gönül yüceliği, yol göstericilik, riskler doğru tahlil etme meydan okuma, maddi- manevi fedakârlık, hakkın-adaletin ve mazlumun yanında hasletleri bilinçten meydanlara, meydanlardan bilince taşımıştır.
Hukukçu kimliğiyle bir İmam Hatip olan Diyanet-Sen kurucu genel başkanımız Av. Ahmet Yıldız’ın rahmet-i rahman’a kavuşmasının beşinci yılında onu sevgiyle, özlemle minnet ve rahmetle anıyor, Diyanete ve çalışanlarına bir miras olarak sendikayı hediye etmiş olmasına da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Diyanet-Sen’in liderlik geleneğinin en özgün yanlarından biri de yöneticilerinin kendilerini sürekli yetiştirmeleri için inisiyatif almalarına izin vermek olmuştur. Ki şahsıma Ahmet Yıldız tarafından sendikayı Bozkır İlçemizde kurmakla görevlendirildiğimde yirmi sekiz yaşındaydım. Bugün ise Konya delegelerimizin büyük teveccühleriyle üçüncü dönem şube başkanlığına yeniden vize verilmiştir.
Diyanet-Sen ve liderlik geleneğinin somut bir örneğini “kurumumuzun 31 yıldır çıkarılamayan teşkilat yasasına kavuşmasını, Diyanet çalışanlarının sosyal ve özlük haklarında ciddi iyileştirmelerinin yapılması, ayrıca halkımızın ve inananların güçlü ve özgür sesi olma konusunda gündemli çalışmalara imza atıldı.”
Diyanet -Sen, bir emek örgütü olmanın yanında bir değerler sendikacılığı yapmak için yola çıkmıştır; aynı zamanda tek tipçi, milliyetçi- ulusalcı bir toplum oluşturmak adına bütün değerleri yasaklanmış bir kesimin temsilcisidir. Başka bir söyleyişle, “yasaklanmış, mağdur edilmiş, çaresiz ve utanç içinde bırakılmış olmanın ne demek olduğunu bilen” bir neslin mirasını devralmıştır.
“Cami ve Kur’an Kursu anahtarını taşımayanlar İmamların ve Kur’an Kursu hocalarının sorun ve problemlerini asla çözemezler” diyen rahmetli Ahmet Yıldız, aynı zamanda hizmete adanmışlığını, liderlik vasfını ve dine hizmet edenlerin sesi ve nefesi olunduğuna işaret etmiştir.
Diyanet-Sen ailesi olarak; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla; temel hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü, katılımcı demokrasiyi ve insan onurunu esas alan, emeği değerli kılan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen demokratik sosyal hukuk devletini önemsiyoruz.
Birlik ve beraberliğimiz; “farklılıklarımızı ortak zenginliğimiz kabul ederek özgür birey ve eşit vatandaşlık temelinde daha da kuvvetlendireceğiz.” dedik.
Diyanet-Sen olarak çok iyi biliyoruz ki, “haklı olmak başlı başına kullanışlı bir ideolojidir”. Bir lider de isterse bu“haklılık ideolojisi”yle her zaman taraftar toplayabilir. Geniş grubun kimliği tehdit altına girdiğinde yeni politik programları devreye sokmak veya bu ideolojinin desteklediği yeni eylemlere kalkışmak üzere bu haklılık ideolojisini kendi çıkarlarını kullanabilirler. Abartılı haklılık, grubun arzuladığı şeye sahip olmaya hakkı olduğunu ve bunun ötekilerle çatışmaya girme nedeni olduğunu savunmakta güçlük çekmez. En korkulacak şeylerden biri de “haklı öfke”lerdir.
Hizmette yarışanlar, önderler ve liderler arenasında kurumumuza, kimliğimize ve din hizmetini yapana yakışır bir kongre olacağından hiç kuşku duymuyorum. Yazımın başlığında işaret ettiğim gibi “Diyanet-Sen’in Geleceği Nasıl Şekillenecek!” teki kastım oluşacak yönetimin liyakat’la, samimiyetle ve büyük emeklerle gençlik çağına getirmiş olduğumuz DİYANET-SEN’imizin, kurumsal kimliğinin oturtulmasında yeniden bir “BİSMİLLAH” ile 28 Şubat’ta gerçekleştireceğimiz genel kurulumuzun demokrasi şöleni “VUSLAT” anımız olacaktır inşaallah…
Ali Koç
Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı
Duyurular
BAŞKANDAN
Anlaşmalı Kuruluşlar
Sosyal Medya
Sayaç
Misafirhane
Üyelik
Ahmet YILDIZ Köşesi
Diyanet-Sen Tanıtım Filmi
Din ve Toplum Dergisi
Vakıf ve Toplum Dergisi
