Diyanet-Sen Genel Merkezi
Yaz Kur’an Kursları Başladı: Geleceğimizin Teminatı Evlatlarımız İçin Hep Birlikte Çalışıyoruz
2024–2025 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte, çocuklarımızın yaz tatilini manevi gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde değerlendirmeleri amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları 30 Haziran 2025 itibariyle ülke genelinde başlamıştır.
Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde yürütülen bu önemli eğitim faaliyetleri, sadece Kur’an-ı Kerim’i öğrenmekle sınırlı kalmamakta; çocuklarımızın ahlaki, insani ve milli değerlerle donatılmasına da katkı sağlamaktadır. Bizler Diyanet-Sen olarak, bu süreçte görev alan din görevlilerimizin özverili çalışmalarını takdir ediyor; onların yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.
Çocuklarımız Kur’an kurslarına gönüllü olarak geliyorlar. Üstelikte eğitim döneminin sonunda zorlu bir dönemin ardından yaz tatillerinden fedakarlık yaparak katılıyorlar. Dolayısıyla kurslarda eğitim veren hocalarımızın onları motive etmesi, sıkmadan, onların seviyesine inerek, bazen oyunla, bazen ödüllendirme sistemiyle eğitim vermesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü çocuklarımızın dine, din görevlilerine, camilere, Kur’an ve din eğitimine bakışlarını etkileyen ilk mekanlar Yaz Kur’an Kursladır. Dolayısıyla kursları veren hocalarımızın üstüne büyük sorumluluk düşmektedir.
Günümüzde çocukların çeşitli sapkın fikir ve zararlı ideolojilere maruz kalmaktadırlar, bu tehditlere karşı en etkili korumanın yolu manevi eğitim, sapkın ideolojiler karşı çocuklarımızı muhafaza etmek istiyorsak, Kur’an kurslarına çocuklarımızı gönderelim Yaz Kur’an Kursları, çocuklarımızın camii ile bağ kurmalarına vesile olan, manevi dünyalarının şekillenmesinde temel rol oynayan birer mekteptir. Çocuklarımız kendi kültür ve değer yargılarına göre yetişsin dolayısıyla geleceğe de bu şekilde hazırlansın. Çocuklarımız aynı zamanda kendi değerlerimizi, kültürümüzü ve anlayışımızı da geleceğe taşısın. Bu anlamda bunu yaparken çocuklarımız burada öğrendikleri manevi eğitimde hayatlarını dizayn etsinler. Yani yaşantılarını, konuşmalarını, giyim tarzlarını, komşularıyla olan ilişkilerini, çevresiyle ve arkadaşlarıyla olan münasebetleri anlamında gelişim göstereceklerdir.
Yaz Kur’an kurslarında bu kutsal hizmeti yerine getiren tüm din görevlilerimize kolaylıklar diliyor, aziz milletimizi evlatlarını bu eğitim fırsatından yararlandırmaya davet ediyoruz.
Ayrıca, kursların sağlıklı, güvenli ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi adına gerekli fiziki şartların sağlanması, eğitim materyallerinin eksiksiz temini ve din görevlilerinin yükünü hafifletici düzenlemeler yapılması hususunda yetkililere çağrıda bulunuyoruz.
Evlatlarımızın Kur’an’la, Peygamber Efendimizin (sav) hayatıyla ve İslam ahlakıyla tanışmasına vesile olan bu güzel mevsimin bereketli geçmesini temenni ediyor; tüm din görevlilerimize başarılar, öğrencilerimize de verimli bir öğrenim süreci diliyoruz.